Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 1 SEPTEMBER

Vanaf vandaag heeft Ronse een nieuwe Burgemeester Ignace Michaux, maar ook een nieuwe schepen Patrice Dutranoit. Dirk Moerman ging praten met Patrice Dutranoit :

Kevin Onyn volgt Dutranoit op als gemeenteraadslid.

Brouwerij Roman is op zoek naar koolzuurgas. Voor bedrijven die het aanmaken is koolzuurgas geen prioriteit meer, de grondstoffen en het aanmaken is de laatste weken duurder geworden. Brouwerij Roman heeft nog voldoende voorraad tot half september, maar tegen dan moet wel een nieuwe leverancier gevonden worden.

Tijdens de eerste drie weekends van september is er in Kluisbergen Kwa-art 2022. Het gaat om een kunstroute waarbij je de afstand kan kiezen 2.5 en 7.5 kilometer. Tijdens de route is op een tiental locaties in en rond Kwaremont kunst te bewonderen. Het gaat om een initiatief van Jos Vanoverberghe, Bert Noterman en Gie Kee.

Minister Ben Weyts fluit de Decrolyschool in Ronse terug. Ze zijn de lessen al afgelopen maandag gestart in de Franstalige afdeling. Maar zegt de minister van Onderwijs, de school moet de Vlaamse kalender volgen of er zullen sancties volgen.

©VlaamseArdennen1