Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 3 SEPTEMBER

Gisterenvoormiddag is een wagen uitgebrand op de parking van de Delhaize aan de Meerspoort in Oudenaarde. Bij het oprijden van de parking vatte de lichte bestelwagen plots vuur. De bestuurder kon het voertuig nog aan de kant zetten, maar zelf blussen zat er niet meer in. De brandweer had het vuur snel onder controle, het volledige motorcompartiment werd vernield.

In Maarkedal is oud-burgemeester Anny Vande Catsyne op 70 jarige leeftijd onverwacht overleden. Ze was van 2013 tot 2015 burgemeester. De burgemeesterssjerp werd daarna door Joris Nachtergaele overgenomen, die haar loofde in een rouwbericht als de maïzena van de lokale coalitie, hardwerkend en goedmenend.

Vanavond starten in Oudenaarde op de Ham de Kermisfeesten. Dat wordt drie dagen feesten met lokale en nationale artiesten om het einde van de coronamiserie te vieren. Dat zal kunnen zonder mondmasker en social distancing, omdat men enkel binnen kan met een Covid Safe Pass.

In Ronse is er een bewonersvergadering geweest rond het dossier van de vervuiling van de Molenbeek. Daar hebben experten van OVAM en Sertius uitgelegd welke onderzoeken er al gebeurd zijn en wat er nog volgt. Er zullen bijkomende stalen genomen worden tussen 8 en 24 september. De resultaten zijn voor de twee helft van oktober.

Vlaams volksvertegenwoordiger en schepen in Kruisem Robrecht Bothuyne heeft gisteren een dag gewerkt in een varkensbedrijf in Wortegem-Petegem. Hij is ook voorzitter van de commissie Economie en Werk in het Vlaams Parlement en mocht 1 dag aan de slag als stagiair in het akkerbouw- en varkensbedrijf.

Dagmar Beernaert van Vooruit is niet te spreken over de forse prijsverhoging in het zwembad Sportoase in Oudenaarde. Ze vindt dat de Stad zich heeft laten rollen door Sportoase, want het bedrijf kan de prijzen verhogen, zonder dat de Stad hierop kan reageren. Sportoase krijgt nochtans 1.3 miljoen subsidies per jaar.

©VlaamseArdennen1