Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 9 APRIL

In het vaccinatiecentrum De Qubus in Oudenaarde is gisteren de 10.000ste prik geplaatst. Het vaccin ging naar de 85 jarige Francine De Nys uit Gavere. Ruth Raes, voorzitster bestuursorgaan Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen is tevreden :

Ruth Raes, voorzitster bestuursorgaan Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen

Het protest van de inwoners van Melden heeft er dan toch voor gezorgd dat er bussen van De Lijn zullen rijden tijdens de schooldagen. Oudenaards schepen van mobiliteit Peter Simoens zorgde ervoor dat er tussen 19 april en 26 juni een ontdubbelingsrit Melden zal aandoen.

De inleefweek rond armoede in Ronse hakt er bij de deelnemers stevig in. Ze moeten continu rekenen om rond te komen en hebben te maken met sociaal isolement en discriminatie. Dertien Ronsenaars probeerden een week te leven met een budget van 60 euro per volwassene en 20 euro per kind.

In Oudenaarde duurt de Buitenspeeldag niet 1 dag maar een heel jaar. Daarmee willen ze kinderen weghouden van schermen en naar buiten lokken. De jeugd en sportdienst organiseren een doe-opdrachtenreeks langs de 18 speelpleintjes in Oudenaarde. Het motto 1000uurDeDeurUit moet de jeugd motiveren om een heel jaar lang buiten te spelen.

Slagerij Vande Walle uit Berchem wil het vlees opnieuw in een positief daglicht stellen en brengt daarom een boek uit. Het boek met de titel ‘Geslacht bij Vande Walle’ zal op de toonbank liggen. Je kan er een postief verhaal in lezen over de beenhouwersstiel en het vlees.

Ronse blijft ook tijdens de paaspauze sport en spel aanbieden voor de jeugd. Dat betekent dat de speelpleinwerking en sportkampen doorgaan, al zijn de deelnemers herleid naar groepjes van 10. Daarom werden meer animatoren aangetrokken.