Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 29 DECEMBER

Op de N60 in Nukerke richting Oudenaarde is gisterenavond een zwaar verkeersongeval gebeurd. Een wagen met een bejaard echtpaar wou de N60 oprijden toen hun wagen werd gegrepen door een andere wagen. De klap was enorm, het echtpaar overleed. De andere bestuurder een man uit Ronse verkeert in levensgevaar. De brokstukken lagen over tientallen meters verspreid.

De milieudienst en de politie Ronse hebben gisteren een oproep gekregen voor milieuvervuiling in de Molenbeek in Ronse ter hoogte van het wachtbekken aan de Ijsmolen. Er werd een mazoutlozing vastgesteld. Over een groot deel van de waterloop waren er oliefilms waarneembaar tot de Drieborrebeek.

Vanaf 1 januari zullen op de gemeentelijke begraafplaats van Louise-Marie geen nieuwe begravingen meer gebeuren. Het gaat om alle soorten begravingen die niet meer mogelijk zijn, dus zowel in gewone grond, concessies, columbariumconcessies als asverstrooiïngen.

In het AZ Oudenaarde heeft de dienst orthopedie een hoogtechnologische robot in gebruik genomen voor knie-implantaten. De robot zorgt voor meer precisie en een operatieplan op maat, wat resulteert in minder kans op complicaties en dat de patiënt sneller hersteld is.

Het Driekoningenfeest in Maarkedal begin januari gaat niet door. Kinderen trekken er verkleed van deur tot deur om zingend snoep en centjes te verzamelen. De volwassenen trekken langs cafés en huizen. Burgemeester Joris Nachtergaele hoopt dan het koninglopen in 2023 weer zal kunnen doorgaan.

©VlaamseArdennen1