Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 28 DECEMBER

Vlaams minister van Omgeving Zuhal Demir zal pas in maart een beslissing nemen over de milieuvergunning van het bedrijf Utexbel aan de César Snoecklaan in Ronse. Na overleg tussen de stad, het kabinet en het bedrijf volgt er eerst een nieuw openbaar onderzoek.

Met de opbrengst van het derde kookboek kon serviceclub Soroptimist Oudenaarde – Vlaamse Ardennen zo’n 109 gezinnen verse clementines en geschenkpakjes uitdelen. In totaal gaat het om 340 personen. De pakketten waar ook een kerstbûche inzat ging naar mensen die het wat moeilijker hebben.

Bommels radio is volop beluisterbaar in Ronse via 92.5 FM, woon je wat verder kan je meegenieten via https://www.bommelsfeesten.be . Gisteren werden tal van prominenten en Bommelsverenigingen geïnterviewd en zo ook Dirk Moerman, station manager van VlaamseArdennen1 :

In Oudenaarde is een nieuwe cartoonreeks gelanceerd via Facebook en Instragram. Het gaat om een initiatief van drie Oudenaardisten, schrijfster en illustratrice Hélène Poncelet, tekenaar John Combrez en presentator Frederic De Vos. Ze zullen wekelijks voor een grappige noot zorgen, met een knipoog naar Oudenaarde.

Vlaams Belang Ronse is niet te vinden voor het armoedebestrijdingsplan van de stad Ronse. Volgens voorzitter Joost Hysselinckx kost het armoedebestrijdingsplan 8 miljoen euro en dat zal de grote schuld van de stad enkel maar verhogen. Er is volgens Vlaams Belang een verhouding tussen het aantrekken van taalvreemde inwijkelingen en de stijgende armoede.

In Kluisbergen wordt momenteel via internet popup radio gemaakt. Er kan niet enkel geluisterd worden, maar ook gekeken worden. Enkele presentatoren uit de streek staan in voor de presentatie. ’s Avonds zijn er onder andere DJ sets en kunnen er gekke dingen gebeuren :

©VlaamseArdennen1