Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 21 SEPTEMBER

Wordt de aloude toren van de Schuttersgilde Sint Sebastiaan in Ronse dan toch erkend als cultureel erfgoed ? De kans zit erin want Vlaams Minister van Onroerend Erfgoed Mathias Diependaele is op zoek naar een opvolger voor de schutterstoren van Wetteren, die vorig jarig afbrandde. De schutterstoren van Ronse werd gebouwd in 1956 en staat achter Auberge Saint-Sébastien.

Het centrum Ronde Van Vlaanderen heeft een nieuwe teambuilding klaargestoomd. Tijdens de Flandrien Trophy strijden teams tegen elkaar op de fiets. Hun supporters kunnen hen aanmoedigen vanuit nostalgische 2 pk’s en zo het hele parcours mee volgen. Meer info op crvv.be.

Ook het personeel van Samsonite in Oudenaarde heeft zwerfvuil opgeruimd tijdens de World Cleanup Day. Aan de vestiging aan de Westerring werd de industriezone onder handen genomen, en dat leverde heel wat zakken met zwerfvuil op.

De Oudenaardse kunstacademie opent nu zaterdag de deuren van haar ateliers. Wie wil kan er gratis proeflessen bijwonen. Zaterdag kan je de studenten aan het werk zien, ze tonen tevens hun creaties. Er is ook de tentoonstelling ‘Hekkenwerk ‘, afspraak nu zaterdag tussen 9 en 17u in de Maagdendale 31 in Oudenaarde.

De Nederlander Rob Koreneef is nu officieel dominee van de protestantse gemeenschap in Ronse. In een volgelopen Hemelvaartskerk aan de Bredestraat werd hij bevestigd als opvolger van Kathelijne Depoortere. De 57 jarige Koreneef is afkomstig uit het Nederlandse Delft.

Speerwerper Thimothy Herman uit Oudenaarde is op de internationale meeting in Nairobi 3e geworden met een worp van 77m en 73 centimeter. De 31 jarige Herman werd al zeven maal Belgisch kampioen Speerwerpen, maar schittert ook internationaal.

©VlaamseArdennen1