Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 26 OKTOBER

Er komt dan toch geen nieuwe driepvriestoren van 46 meter hoog in Oudenaarde. Het vleesverwerkend bedrijf Meat & Storage DC had een vergunning gevraagd voor het nieuwe gebouw tussen de Paal en Lindestraat. Het stadsbestuur heeft gisterenavond de vergunning geweigerd.

De Politie van Ronse heeft zijn onthaal gesloten wegens coronabesmettingen bij het personeel. Tot zaterdag blijft het onthaal gesloten, wie een afspraak had zal gecontacteerd worden. In het commissariaat is intussen de mondmaskerplicht ingevoerd. Er is geen invloed op de werking van de interventieploegen.

In Oudenaarde hebben alle partijen voor een volksraadpleging over de gemeentefusie gestemd. Bedoeling is dat de volksraadpleging er komt drie maanden na de resultaten van de haalbaarheidsstudie. Zo is er voldoende tijd om de mensen in te lichten.  

In het centrum van Oudenaarde hangen voortaan wegwijzers die aangeven op hoeveel stappen en tijd een locatie ligt. Bedoeling is de inwoners aan te zetten tot meer stappen en tegelijk aangeven dat sommige plaatsen verrassend dicht liggen en makkelijk te voet bereikbaar zijn. Er werden een 30 tal wegwijzers opgehangen.

In Ronse reden in de Zandstraat meer dan 10 procent van de chauffeurs te snel. Een laagvlieger haalde zelfs 108 km per uur op een strook waar 70 is toegestaan. In de Savooistraat reed 14.5 procent van de gecontroleerden te snel.

©VlaamseArdennen1