Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 11 JUNI

In Nokere is een cannabisplantage ontdekt. Er stonden zo’n 1700 hennepplanten in bloei. Er zijn 7 verdachten aangehouden op verdenking van drugshandel.

Twee masterstudenten geschiedenis van de Universiteit Gent hebben een digitale historische erfgoedroute van de Fiertelommegang in Ronse gemaakt. Tijdens de 32.6 kilometer lange tocht kom je via de app historische weetje tegen en kan je allerlei beeldmateriaal bekijken. De app is te downloaden in de Google Play of de App store.

En vanaf morgen is er bij VlaamseArdennen1 elke zaterdag pop up radio. We trekken elke zaterdag naar een andere plek in onze regio om er live radio te maken. Frederic De Vos zal er tal van interessante gasten interviewen. Meer morgen vanaf 11u op deze frequentie.

De Stad Ronse wil van het Malanderpark, boven de Kruisberg, een recreatief ankerpunt maken. Groen en Vooruit willen nog verder gaan, waarom ook niet het arboretum  in ere herstellen ? Verder moet het park ook beter toegankelijker worden en moet ook aan de omwonenden gedacht worden.

Het Ruienplein in Kluisbergen is momenteel heringericht. Met het project De Bouwdoos wordt het plein een maand lang tijdelijk ingericht. Het zijn de bewoners die de testopstelling zelf hebben gekozen. Op termijn zal de omgeving definitief aangepakt worden.

Guillaume Devos van Open VLD in Ronse wil betere zebrapaden. Vele zebrapaden in Ronse zijn in slechte toestand. En waarom niet onmiddellijk 3D zebrapaden aanleggen, die remmen het verkeer tevens af ?

©VlaamseArdennen1