Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 26 APRIL

De Bierfeesten worden dit jaar groter. Er zullen in totaal zes podia zijn en het wordt 1 grote feestzone. Eventmanager Peter Decordier.

Schepen van Evenementen John Adam legt uit waarom deze uitbreiding van locaties er komt

De volledige interviews zijn hieronder terug te vinden.

De Clubmannekes waren de mooiste groep in de zaterdagavondstoet van het Feest van de Bommels. Zondag werd in beperkte kring de Zatte Bommel verbrand en werd de mooiste deelnemer van de stoet bekend gemaakt. Er was een sympathieke olifant te zien met in zijn kielzog vrolijke dansjes doorheen de jungle.

Zaterdag heeft de politie een actie gehouden gericht op de naleving van de verkeersregels van het nieuwe circulatieplan in Bevere. 29 chauffeurs kregen een boete omdat ze een verkeersbord hadden genegeerd of foutief geparkeerd stonden. Er waren ook vijf boetes voor GSM gebruik, 2 voor het niet dragen van de gordel. Ook een motorrijder die zonder beschermkledij op weg was kreeg een bekeuring.

In de Sint-Martinuskerk in Ronse zijn Petrus en Paulus en Onze-Lieve-Vrouw terug op hun sokkel geplaatst. Ze werden gerestaureerd en pronken weer op hun sokkel. Het is nu de beurt aan Sint-Rochus om een opknapbeurt te krijgen.

De ex-deelnemer aan  TV-programma ‘The Bachelorette’, die betrokken was bij de steekpartij op de Markt in Oudenaarde, blijft nog een maand langer in de cel. De man woont in  Avelgem. Tijdens het gevecht raakte een 28 jarige Slovaakse man zwaargewond, het slachtoffer is intussen aan de beterhand.

©VlaamseArdennen1