Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 25 DECEMBER

In Ronse is vrijdag priester Maurice Schoorens overleden. Hij werd 84. Maurice Schoorens werd geboren in Nukerke en werd eerst onderpastoor in de Sint-Martinusparochie. Daarna werd hij pastoor in Aalst. Enige tijd later kreeg hij ook de parochiekerken van Kwaremont, Ruien en Zulzeke onder zijn hoede. Hij was ook steeds trouw op post voor de Fiertelommegang.

In Wortegem-Petegem gaat men zich tot 2025 focussen op de kerntaken. Dat blijkt uit de begrotingsopmaak tot 2025. Hierdoor zal de schuldenlast per inwoner vanaf nu tot 2025 dalen.  De openbare verlichting wordt gedoofd en de investeringen waarvan de regie niet bij de gemeente zit worden uitgesteld of geschrapt, weet schepen van Financiën Maarten Van Tieghem. Belangrijk ook de factuur wordt niet doorgeschoven naar de burger.

De Woeker in Oudenaarde organiseert een benefietavond voor de Oekraïense vluchtelingen in Oudenaarde. Er worden in Oudenaarde zo’n 158 Oekraïense vluchtelingen opgevangen. Tijdens de benefietavond op woensdag 18 januari komt Rudi Vranckx, historicus en conflictjournalist zijn nieuwe boek ‘In Oekraïne’ voorstellen.

©VlaamseArdennen1