Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 24 NOVEMBER

Het tekort aan PMD-zakken in Oudenaarde zou van de baan moeten zijn. Door leveringsproblemen bij de producent zaten veel winkels zonder blauwe afvalzakken. Het euvel is intussen opgelost en gisteren werden de winkels weer bevoorraad.

In Ronse heeft Groen vragen bij het vroege sluitingsuur van het nieuwe jeugdhuis New Gen in het gewezen Spanjaardenkasteel. Ook dat ze met vrijwilligers moeten werken vinden ze raar, waarom wordt geen personeel van de jeugddienst ingezet ? Schepen van Jeugd Aaron Demeulemeester maakte duidelijk dat het een zaak voor maar ook van de jongeren is. Ze krijgen ook een renteloze lening van 2500 euro om een en ander op poten te zetten.

In de Qubus in Oudenaarde zijn zo’n vierhonderd fans naar de match van de Rode Duivels gaan kijken, in Kluisbergen zijn  zo’n 300 mensen opgedaagd in Stijn Streuvels, in de Sint-Corneliuskerk supporterden zo’n 150 mensen. Zondag is de volgende wedstrijd.

Voorzitter Stefaan Vercamer van de sociale huisvestingsmaatschappij Vlaamse Ardennen heeft gisteren de eerste steen gelegd van een nieuwbouwproject in de wijk Floréal in Ronse, het gaat in eerste fase om 14 huurappartementen en 4 woningen met 4 slaapkamers.

KLJ Maarke-Kerkem gaat in hun lokalen nu zondag een fandorp bouwen voor de Rode Duivels. Ze kijken naar de wedstrijd België-Marokko op groot scherm in hun lokalen in de Borgtstraat. De bar gaat open om 13u en de toegang is gratis. ’s Avonds wordt er ook nog gekeken naar Duitsland-Spanje.

©VlaamseArdennen1