Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 18 JANUARI

De familie van een vrouw uit Asper heeft klacht ingediend tegen het AZ Oudenaarde. De vrouw van 73 revalideert in het ziekenhuis en zal er nog maanden moeten blijven. Maar door de strenge bezoekregeling kan maar 1 persoon uit haar familie haar bezoeken. Een keuze maken ligt dus moeilijk gezien de vrouw 2 dochters en 2 zonen heeft, negen kleinkinderen en vier achterkleinkinderen.

Op 1 februari is er een instapmoment voor de opleiding verpleegkunde aan het Vesaliusinstituut in de Ninovestraat in Ronse. Er zijn twee instapmomenten, op 1 februari en 1 september in de driejarige opleiding verpleegkunde. Meer info via 0477 25 41 89.

Er komt een trajectcontrole in de Kortrijkstraat in Wortegem-Petegem. Volgens Vlaams minister van mobiliteit Lydia Peeters is deze voorzien voor dit najaar. De trajectcontrole komt er in de bebouwde kom van Petegem, waar nu reeds 50 km per uur van kracht is.

Er zal opnieuw geen traditioneel mosselfestijn zijn op de Sint-Pietersparochie in Ronse. Er komt wel een alternatief met meeneemgerechten. Je kan kiezen uit diverse gerechten, die je op 6 februari kan afhalen in de Spil. Meer info via 0476 60 15 05.

Een Nederlander, een Fransman en een Antwerpenaar riskeren celstraffen voor het kweken van cannabis in Oudenaarde. Ze moesten voor de correctionele rechtbank verschijnen voor het kweken van cannabis in een loods in de Gentstraat in Oudenaarde. De rechter doet op 28 januari uitspraak.

©VlaamseArdennen1