Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 24 AUGUSTUS

Enkele inwoners van Horebeke en leden van Jeugdclub Arcadia organiseren een benefiet voor de slachtoffers van de overstromingen in Wallonië. Op zaterdag 4 september organiseren ze een concert met de Ballroom Bogards. De opbrengst gaat volledig naar het Rode Kruis.

De Lions Club Ronse heeft hulpgoederen gebracht naar het Waalse dorpje Ensival, dat getroffen werd door de wateroverlast. Het gaat om een deelgemeente van Verviers, waar Fabienne Lefevre woont, medewerkster bij onder meer Aide aux enfants contaminés de Tchernobyl, een vereniging waar de Lions Club Ronse in het verleden mee samenwerkte. Twee vrachtwagens met huisraad reden naar Ensival, de vrachtwagens werden geladen door vrijwilligers van De Vrolijke Kring.

Theater Stam uit Oudenaarde speelt een openluchtvoorstelling in buurgemeente Horebeke. Het gaat om ‘Tussen soep en patatten’. De leden van Theater Stam zijn opgelucht dat ze deze voorstelling kunnen spelen, want ze hebben door corona een echt rampjaar achter de rug.

Een op vier reed te snel tijdens een snelheidscontrole op de Omar Vandewielelaan in Ronse. Er mag daar maar 30 km per uur gereden worden. Op de andere gecontroleerde plaatsen in Ronse beging ongeveer 10% van de gecontroleerden een overtreding. Er werden 3640 voertuigen gecontroleerd op snelheid.

©VlaamseArdennen1