Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 25 AUGUSTUS

De 68 jarige Philippe Willequet, burgemeester van Kluisbergen is de langst zetelende burgemeester van Vlaanderen. De lijst Gemeentebelangen heeft al 39 jaar een absolute meederheid en Philippe Willequet is al 33 jaar burgemeester. Nu vrijdag viert Kluisbergen haar 50 jarige bestaan met Festivolt .

In en rond de Molenbeek in Ronse zijn PFAS concentraties en vlamvertragers gevonden. Daarom komt er een bijkomend bodemonderzoek. In september zullen extra staalnames gebeuren van de bodem, waterbodem, het oppervlakte- en grondwater. In 2018 startte OVAM een historisch onderzoek omwille van de textielnijverheid langs de Molenbeek.

De Fonkel de crea-afdeling van VZW Heuvelheem uit Oudenaarde en de ambachtelijke koffiebrander Buizerd & Saars uit Kruisem gaan jutte tassen en kussens maken voor het goede doel. Als koffiebrander is er altijd een overschot aan jutezakken, deze zullen door De Fonkel verwerkt worden tot boodschappentassen en kussens. Deze worden verkocht zowel bij Heuvelheem als in de koffiebranderij.

©VlaamseArdennen1