Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 23 AUGUSTUS

Het Rode Kruis van Oudenaarde organiseert morgen een bloedinzameling. Bloed geven kan morgen van half zes tot half negen ’s avonds in het Sociaal Huis aan de Meerspoort in Oudenaarde. Een afspraak maken kan via donorportaal.rodekruis.be of via 0800 777 00

Drie jongeren kregen het gisteren aan de stok in La Bourse De Commerce op de Markt in Ronse, bij het buitenlopen gooiden ze enkele stoelen omver, waarbij een 85 jarige man werd geraakt. De jongeren gingen lopen, werden wat later opgemerkt op de Kleine Markt, om vervolgens te worden opgepakt door de politie op de Markt. Intussen deelde wel een omstaander in de klappen. 1 van de jongeren kon ontkomen.

KSV Oudenaarde is uitgeschakeld in de vierde ronde van de Croky Cup – Beker van België. Het verloor zondag in het Burgemeester Thienpontstadion met 0 – 1 van Eendracht Aalst, het doelpunt van Decuyper viel in het slot van de wedstrijd.

Joris Vandenhoucke schepen van Sport heeft het duel op wieltjes gewonnen van Yves Decuyper van de Skeelerclub Keep On Rolling Ronse. Het duel en een toertocht door de stad kwam er naar aanleiding van het vijf jaar bestaan van de club.

Drie dagen lang was Kluisbergen de place to be voor Mountainbikers. In en rond Kluisbergen werd immers de Mountainbike van Vlaanderen georganiseerd. Op vrijdag werd er 32 kilometer gereden, op zaterdag was het zwaardere werk aan de beurt met 110 kilometer, met zelfs een stukje parcours in Henegouwen. Op zondag was het 70 km klimmen en dalen in Kluisbergen.

©VlaamseArdennen1