Nieuws

NIEUWS 23 APRIL

Dit weekend Erfgoedweekend, een speciaal weekend voor Oudenaarde, schepen Stefaan Vercamer :

Er is opnieuw een graffitikunstwerk te bewonderen in Ronse. De Antwerpenaar Locatelli Steve nam er de achterkant van het Stadhuis onder handen. Het werk is een verwijzing naar de relieken van Sint-Hermes.

Ook in Ronse en Kluisbergen is de stickerverkoop van het Rode Kruis begonnen. Niet aan kruispunten zoals gewoonlijk, maar wel via de website koopdesticker.be/ronse-kluisbergen, maar ook bij verschillende lokale handelaars en apotheken. Gisteren kochten de twee burgemeesters Luc Dupont van Ronse en Philippe Willequet van Kluisbergen al hun sticker.

Oudenaarde trekt 250 000 euro uit voor een Skatepark. Dat zal zo’n 1600 vierkante meter groot zijn, dat is volgens Peter Simoens meteen 500 m2 groter dan het huidige park, dat aan vernieuwing toe is. Ideeën en voorstellen voor het nieuwe skatepark kunnen via de facebookgroep ‘Bouw mee aan het Oudenaardse skatepark 2.0’ aangebracht worden.

Als het van Groen gemeenteraadslid en toneelregisseur Eric Meirhaeghe afhangt komt er in Oudenaarde een fotofestival. Oudenaarde telt extreem getalenteerde fotografen, waarom hen geen forum geven in een grote binnen- en buitenexpo.

Oudenaarde laat Den Doorn heraanleggen. De kasseiweg is beschermd, waardoor een groot deel door Agentschap Onroerend Erfgoed betaald wordt. De totale kostprijs komt net onder het miljoen euro. Volgens schepen van openbare werken John Adam zullen de werken starten in de tweede helft van 2022.

Tijdens de flitsmarathon zijn in Ronse een aantal bestuurders betrapt die wel heel ver over de schreef gingen. Op de Elzeelsesteeweg reed een chauffeur 142 per uur, waar 70 is toegestaan, ook op de Doorniksesteenweg reed iemand aan 137 voorbij ipv 70. In de Fostierlaan waar normaal 30 moet gereden worden, kwam een chauffeur aan 80 voorbij.

De grote overkapping boven de perrons van de lijnbussen aan het station van Ronse is afgebroken. De overkapping was in slechte staat en stond ook in de weg voor de aanleg van de fietssnelweg F421 dwars door Ronse.

©VlaamseArdennen1