Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 19 AUGUSTUS

Landbouwers in Oudenaarde die grote schade hebben door de droogte kunnen de stad vragen om de schattingscommissie te laten samenroepen. Deze commissie zal ter plaatse de schade opmeten en een schatting maken van het opgelopen verlies. Dit kan een fiscaal voordeel opleveren en nuttig zijn bij de aangifte bij het Vlaams rampenfonds zegt schepen van landbouw Stefaan Vercamer.

Vooruit Ronse heeft aan het begin van de zomervakantie schoolgerief ingezameld op de zaterdagmarkt. Dat materiaal werd nu overhandigd aan de sociale Kruidenier Kaboes. Het gaat om tientallen boektassen en ander nuttig materiaal.

Het feestcomité van Leupegem dat dit weekend het kermisweekend organiseert aan het Sportkot in Leupegem komt met een primeur. Voor het eerst zal een geluidsarm vuurwerk in de lucht worden geschoten. Dat is even mooi en is diervriendelijk. Verder is er ook een fanfarestoet, een afterworkparty, de leupeloop en een retroparty.

Dinsdagavond heeft de politie enkele chauffeurs betrapt op asociaal en gevaarlijk rijgedrag in het industriegebied Klein Frankrijk. Het gaat om jongeren die hard met de wagen optrekken, de motor laten brullen en zorgen voor knallen. Ook telkens optrekken en afremmen en donuts maken.