Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 22 DECEMBER

Het AZ Oudenaarde ligt momenteel vol, op de afdeling pediatrie zijn nog enkele bedden vrij. Het is dus om oplossingen zoeken om nieuwe mensen op te nemen. Ze hopen alvast dat door de kerstvakantie het aantal opnames zal dalen. Vooral mensen met RSV worden opgenomen.

In Maarkedal moet een grondige besparingsronde, extra inkomsten en belangrijke strategische investeringen de financiële balans in evenwicht houden. In 2025 moet er zelfs een overschot zijn van meer dan 1 350.000 euro. De oppositie spreekt van een goed nieuws-show.

Het Groen pop-up café in Stad Gent heeft 3449 euro opgebracht. Het geld gaat naar een project tegen lege brooddozen op school ‘brooddoosnodig’ van de vzw Enchanté. Het café werd een weekend opengehouden en er vonden ook optredens plaats.

De stad Oudenaarde past vanaf het nieuwe jaar de openingsuren van het recyclagepark aan. Particulieren kunnen er voortaan ook terecht op woensdag en vrijdag van 10 tot 11u45. Verder zijn er nog een aantal kleine aanpassingen die te lezen staan op de website van de stad.

De kerstmarkt in de kerk van Ruien is ten voordele van de lokale chiro-afdeling. Naast het standgeld staan de standhouders ook 10% van hun verkoop af. In totaal zullen er een 40 tal standhouders zijn. Je kan er vrijdag vanaf 15u terecht.

De uitbaters van Martiko op de Markt in Oudenaarde gaan op de Kerstmarkt 4000 oesters uitdelen, dat gebeurt telkens op vrijdag. Morgen zijn het Normandische, volgende week Zeeuwse. De oesters zijn verkrijgbaar aan hun kerstchalet. Met het gebaar willen ze iedereen bedanken.

©VlaamseArdennen1