Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 20 OKTOBER

In Oudenaarde wordt ‘Wa Kosta?’ georganiseerd door het Sociaal Huis en het Stadsbestuur van Oudenaarde. De bedoeling is dat jongeren er een interactief inleefparcours doorlopen en ontdekken hoe duur het leven wel is. Zo kunnen ze ervaren wat hun levensstijl op financieel vlak kost.

In de Doorniksesteenweg in Ronse is een chauffeur geflitst aan 131 kilometer per uur, waar 70 is toegestaan. Hij was 1 van de 9.2 procent bestuurders die er te snel reden. Op de Berchemsesteenweg hadden 8.1 procent een te zware voet. De hoogst gemeten snelheid daar was 125 km per uur. In de Ommegangstraat waar 50 is toegestaan, waren er 11.4 procent overtreders.

Mocht de fusie tussen Kluisbergen, Kruisem, Oudenaarde en Wortegem-Petegem doorgaan dan komt er een schuldvermindering van 30 miljoen euro, ofwel de helft van de schuldenberg van de gemeenten. Dat is gezegd maandag tijdens een uiteenzetting voor mandatarissen en personeelsleden. De nieuwe fusiegemeente zal van Vlaanderen 500 euro per inwoner krijgen.

Jongeren hebben maandagavond het uitstalraam van de winkel H&M in Ronse verbrijzeld. Ze namen een winkelkar en reden daarmee tegen de vitrine. De bewakingscamera’s legden de beelden vast, maar de jongeren zijn onherkenbaar. Ook een bromfiets en een personenwagen van personeelsleden werden beschadigd.

©VlaamseArdennen1