Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 3 SEPTEMBER

Het Bernardustechnicum in Oudenaarde draagt bij aan een duurzaam waterbeleid. In de vakantie werd op het schooldomein een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Een regenwaterput van 200.00 moet voortaan de sanitaire blokken van water voorzien.

De 34 jarige Aurelia uit Oudenaarde vraagt hulp voor een 28-jarige vrouw uit Ronse die dakloos is, nadat ze het slachtoffer werd van partnergeweld. Aurelia zamelde ook al hulpgoederen in voor de slachtoffer van de overstromingen in Wallonië en van de oorlog in Oekraïne. De 28-jarige vrouw uit Ronse ging bij het Sociaal Huis aankloppen, maar aangezien ze geen vast adres heeft kunnen ze niet veel doen, Aurelia wil haar nu financieel en met kledij helpen.

In Oudenaarde is de septemberkermis gisteren van start gegaan. Nog tot en met 11 september. Het vuurwerk zal er dit jaar niet zijn, omwille van de droogteL Ook het vuurwerk op de kermis van Mater zal om dezelfde reden niet doorgaan. Vandaag worden op de Markt de kinderen extra verwed met grime, ballonnenclown, de traditionele varkentjesworp en een dansuurtje.

©VlaamseArdennen1