Nieuws

NIEUWS 20 MEI

De twee verdachten van gaybashing in Oudenaarde zijn gisteren voor de jeugdrechter verschenen. Deze liet hen vrij onder strikte voorwaarden. Eén van de voorwaarden is twee maanden huisarrest. Ze moeten ook gemeenschapsdienst doen en een leertraject volgen.  

KBO, Creafant vzw en Stippel gaan weer zomerscholen organiseren in Oudenaarde en Ronse. Bedoeling is om de leerachterstand bij kinderen weg te werken. Het is het tweede jaar op rij dat de zomerscholen plaatsvinden.

Gisterennamiddag ontstond vuur in een wagen in de Nederenamestraat. Het motorcompartiment werd door de brand volledig vernield. De wagen is nog maar anderhalf jaar oud. Het was de eigenares van de wagen die plots vlammen zag aan haar geparkeerd voertuig.

Het heeft gisterenavond gebrand in het chemiebedrijf EOC in de industriezone De Bruwaan in Oudenaarde. Een vat met een chemisch, maar ongevaarlijk product stond in brand, vlakbij een reactor. De brandweer zette de industriezone volledig af. Niemand raakte gewond.

Leden van de jeugdraad van Oudenaarde hebben gisteravond een grote regenboog getekend op het witte plein van de Markt van Oudenaarde. Er staat ook te lezen “Het hart van de stad heeft een hart voor iedereen”. Het initiatief is een reactie op het geweldig incident van afgelopen maandag.

©VlaamseArdennen1