Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 20 AUGUSTUS

Vooruit Oudenaarde en Wortegem-Petegem hebben meer dan 200 boekentasjes ingezameld, voor gezinnen die het wat moeilijker hebben. Via de sociale kruidenier De Kaba zullen deze boekentasje bij de juiste kinderen terecht komen. Vooruit gemeenteraadsleden Dagmar Beernaert en Nico De Wulf zijn alvast tevreden met het groot succes.

Er worden nu ook pogingen tot diefstal gemeld in Wortegem-Petegem, dat was eerder al het geval in Maarkedal en Ronse. De 3 verdachten verplaatsen zich met een zwarte Skoda .Ze bellen soms aan, spreken frans en vertellen het smoesje dat ze op zoek zijn naar een meisje.

De Beiaard van de Sint-Hermesbasiliek in Ronse kan vanaf zondag weer voluit spelen. Dan begint de zomercyclus 2021, met elke zondag een spelende beiaardier. Dat kan trouwens gratis op een scherm gevolgd worden in de Basiliek. De concerten waren de afgelopen maanden beperkt door corona.

In een interview in Knack lijkt Schepen voor Jeugd Aaron Demeulemeester de kritiek van de Stedelijke Jeugdraad bij te treden. Er worden grote vraagtekens gezet bij het jeugdbeleid vroeger en nu. Maar zegt de schepen het interview is in februari afgenomen en intussen zijn al veel van de problemen aangepakt. Dat alles niet altijd even snel kan gaan door prioriteiten, daar heeft de schepen zich intussen bij neergelegd.

©VlaamseArdennen1