Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 APRIL

In Ronse komen signalen van middenstanders dat er gedacht wordt om de braderie te organiseren, wij vroegen schepen van lokale economie Brigitte Vanhoutte hoe het juist zit :

De braderie staat gepland op 7 juni.

Een man uit Waregem, die in de gevangenis van Oudenaarde betrapt werd met hasj en cocaine heeft zich voor de rechter moeten verantwoorden voor de feiten. De 39 jarige man vroeg aan de rechter een werkstraf. De openbare aanklager eist een celstraf van 9 maanden en een boete van 8000 euro.

Gisteren zijn in Wortegem-Petegem de werken gestart om de verkeersveiligheid aan de scholen te verhogen. Er komen aangepaste wegmarkeringen. In Wortegem was zo de Waregemseweg afgesloten, in Petegem De Lindestraat, het woonzorgcentrum blijft wel bereikbaar.

Gisteren berichtten we al over het sluipverkeer in de Schapendries in Leupegem. Maar ook de vele smalle straatjes in Melden hebben last van de werken op de N8, de Berchemweg. Ook in deze straatjes komen veel wagens en vrachtwagens voorbij, ze hebben hun gps ingesteld met de kortste weg naar Oudenaarde en rijden zich dan vast in de dorpskern.

Het Centrum Ronde Van Vlaanderen heeft nu ook unieke wielerkledij voor vrouwen. Het vrouwenwielrennen zit in de lift en daarom wil ook de Rondeshop van het Centrum Ronde Van Vlaanderen trendy en modieuze kledij aanbieden.