Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 20 APRIL

Bij controle van vrachtwagens op de N60 zijn drie zwartwerkers betrapt. Er werden ook een vijftiental boetes uitgeschreven. De controle ging uit van de FOD Mobiliteit, de RVA, Politiezone Vlaamse Ardennen en de Oost-Vlaamse politieschool.

Voor Erfgoeddag in Ronse komt er een fototentoonstelling, een lezing en verhalenwandeling. De lezing is voorzien op 22 april en is digitaal te volgen. Zondag is er dan de tentoonstelling in het Erfgoedcentrum, te bezoeken in bubbel. En vanaf zaterdag is er via de app Faro ook een wandeling beschikbaar.

Een zware klap in de horeca in Zwalm, de restaurants De Zwalmmolen, Ter Biestmolen en de Mechelse Koekoek zijn failliet verklaard. De websites zijn intussen offline en er werd een curator aangesteld.

Bij politiecontroles van de politiezone Vlaamse Ardennen vlogen 20 overtreders de bon op. De controles gebeurden in de Schapendries en op diverse parkings in het centrum van Oudenaarde. De boetes gingen vooral naar bestuurders die aan het gsm-en waren tijdens het rijden.

In Mater krijgt het Klokkeveld een nieuwe riolering. De aannemer zal gedurende vijf maanden werken, naast een gescheiden riolering komt er daarna ook eenrichtingsverkeer en zal een ook meer groen te bespeuren vallen.

Restaurant Les Soeurs Louise uit Maarkedal gaat een nieuwe zaak openen in Ellezelles met de naam Les Frères Louise. Ze hopen om zeer snel het terras te kunnen openen, van zodra de maatregelen dit toelaten. Er zal dezelfde eerlijke keuken geserveerd worden, met een uitgebreide wijnkaart. Er komt een week en weekend lunch.