Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 22 OKTOBER

Morgen is er een mobiliteitscafé in zaal Casino in Eine georganiseerd door het burgercomité Grup Linkeroever. Dat comité verzet zich tegen de geplande woonuitbreiding op de linkeroever van de Schelde, vooral de komst van 500 extra woningen maakt hen ongerust. De Stad is wel een inspraakproject gestart, maar het buurtcomité wil zelf met de inwoners in dialoog gaan.

In Ronse is de winterkermis gestart op de Grote Markt. Samen met Prima Pascalino en VlaamseArdennen1 kan je er gratis naartoe. Deze actie is een initiatief van Prima Pascalino die diegenen die het wat moeilijker hebben een pleziertje wil doen. Wil je winnen blijf dan luisteren.

Mede door de intensieve aanwervingscampagne eind 2021 en begin 2022 heeft de Brandweerzone Vlaamse Ardennen 19 nieuwe rekruten naar de brandweerschool kunnen sturen. Ze zullen in de toekomst de werking versterken over alle posten heen. Momenteel volgen ze een intensieve opleiding aan de PAULO.

In het praatcafé van inloophuis Sabel in Ronse is dokter Liesbeth Huyghebaert komen praten over vermoeidheid en kanker. Het inloophuis wil kankerpatiënten en hun omgeving ondersteunen. Toegenomen vermoeidheid is vaak voorkomend bij de diagnose van de ziekte. 20 tot 40% van de mensen hebben kans op langdurige vermoeidheid.

De personeelsleden van de stad Oudenaarde hebben een fietsopleiding Vélovaardig gekregen. 48 medewerkers kregen een opfrissing van de belangrijkste verkeersregels maar ook van het praktijkgedeelte. Mensen die vaak met de fiets naar het werk komen krijgen een fluo hesjes en de medewerkers kunnen een fietshelm aan verlaagd tarief kopen.

©VlaamseArdennen1