Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 1 MEI

De Stad Oudenaarde heeft oordopjes uitgedeeld aan al haar personeel. Ze deed dat naar aanleiding van de Werelddag voor Veiligheid en Gezondheid. De personeelsleden van de technische dienst hadden al gehoorbescherming, maar ook de administratieve medewerkers krijgen er nu, die kunnen de bescherming ook buiten het werk gebruiken.

De werken in Nieuwe Brugstraat-Beukenlaan in Ronse hebben nu lang genoeg geduurd, dat zegt Bernd De Jonghe, de zaakvoerder van Electro Troc. Sedert eind vorig jaar zijn de werken al aan de gang. De werken zouden 150 dagen duren, die zijn bijna voorbij, maar veel vooruitgaan ziet de zaakvoerder niet. Door de werken komen de helft van de klanten niet meer en is het moeilijk leveren met vrachtwagens.

Op 12 juni wordt in Ronse de Fiertel gelopen. Het schrijn van Sint-Hermes wordt dan rond de grenzen van de stad gedragen tijdens een tocht van 32 kilometer. De Maatschappij der Dragers heeft nu een vierde fierteltegel uit, het gaat om de laatste in de reeks. De tegel geschilderd door Anne Meersschaert is al meteen uitverkocht.

©VlaamseArdennen1