Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 18 NOVEMBER

Bij een ongeval met twee vrachtwagens op de N8 tussen Brakel en Oudenaarde is een 37 jarige vrachtwagenchauffeur uit Leupegem om het leven gekomen. De man was nog maar net aan de slag als truckchauffeur bij de Oudenaardse betoncentrale.

De Kompanie uit Ronse, de klusjesdienst van De Vrolijke Kring heeft in Vilvoorde de publieksprijs van de Matexi Award ontvangen voor het meest verbindende particuliere buurtinitiatief. Met nieuwe buurtcontacten leiden ze mensen in armoede naar hulpvoorzieningen. De publieksprijs van de vijfde Matexi Award bedraagt 1000 euro.

Afgelopen weekend werd in een huis in de Ommegangstraat in Ronse een diefstal gepleegd. Het slot van de voordeur van de woning werd geforceerd. Alle kasten werden doorzocht en de daders gingen er alvast vandoor met drie horloges. Op het moment van de feiten waren de bewoners niet thuis.

Morgenavond organiseert de Unie der Handelaars in Ronse Vitrinegloed. Van 19u tot 21u30 kan je in de winkelstraten genieten van Late Night Shopping en vurige animaties. Maar er zijn ook dj’s, steltenlopers en je kan er genieten van vurige drankjes en pittige versnaperingen aangeboden door de handelaars. De vuurshow van Part à Fou op het Rooseveltplein zal vitrinegloed afsluiten.

Tijdens fitscontroles in Ronse reden 240 chauffeurs te snel. De controles werden op diverse plaatsen gehouden tussen 1 en 14 november. Uitschieter was de Zandstraat waar 17.2 procent van de bestuurders te snel reed, ook in de Savooistraat zat het cijfer boven de 10 procent.

©VlaamseArdennen1