Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 22 OKTOBER

Over twee jaar kan je wonen in een appartement met aanlegsteiger in Oudenaarde. Op De Scheldekop, het scheireiland nabij de jachthaven van Oudenaarde, wordt binnenkort gestart met Bord’aux, een appartementsgebouw dat helemaal naar het water gericht is.

De Kunstacademie Vlaamse Ardennen heeft dit jaar een record aantal leerlingen. Het aantal werd verhoogd met 9 procent tot 1820 leerlingen. De Kunstacademie heeft vestigingsplaatsen in Ronse, Maarkedal, Kluisbergen en Brakel. In de ruime regio staat de kunstacademie nu synoniem voor echt artistiek-pedagogisch pionierswerk.

Leerlingen van de Wereldbrug, de basisschool van het GO! Oudenaarde kunnen voortaan hulp krijgen van vrijwilligers, als ze het wat moeilijk hebben met hun huistaken. Het gaat om een initiatief van het Sociaal Huis. Daarnaast kunnen ze ook kennismaken, dankzij de vrijwilligers van het sportaanbod.

De Stad Oudenaarde heeft een aanvraag ingediend om trajectcontrole uit te voeren op de N60 Ronseweg en de N8 Edelareberg in Edelare. De vraag werd gesteld aan het Agentschap Wegen en Verkeer en de stad gaat daarmee in op de vernieuwde aanvraagprocedure. Schepen van Mobiliteit Peter Simoens zegt dat vlot en veilig verkeer in Oudenaarde voorop staan.

In Ronse is gisteren door het stormweer een boom omgewaaid en bij de buren terecht gekomen. Dat gebeurde in de Maquisstraat. Ook in maart van dit jaar was al een boom omgewaaid tijdens hevige rukwinden. Er wordt nu aan de eigenaar gevraagd om de bomen weg te halen.

Leerlingen van het Bernardustechnicum zijn naar Pepinster getrokken om te helpen bij het opruimen van de oevers van de Vesder. Het gaat om de laatstejaars uit de afdeling Lichamelijke Opvoeding en Sport. Volgende week vertrekt de klas 6 Elektrische installaties, om een school in Angleur te gaan opruimen.

In zes dozen bananen die op de vroegmarkt in Brussel waren gekocht zat cocaïne. Dat ontdekte de winkelier van de supermarkt Dial Soussi in de Oswald Ponettestraat in Ronse, toen hij de dozen opende. In vier van de zes dozen werd cocaïne gevonden, grondig ingepakt in plasticfolie en naast de bananen.  

©VlaamseArdennen1