Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 19 JANUARI

Na de ontdekking van een cannabisinstallatie in Wannegem-Lede eerder deze maand zijn vijf mannen aangehouden. De politie viel een woning op de hoek van de Oudenaardsesteenweg en de Fonteinstraat op 7 januari binnen. Er werden restanten ontdekt van een cannabisplantage, maar deze was niet meer actief. Vier Albanezen en 1 Belg werden aangehouden.

Bij snelheidscontrole in de Ommegangstraat in Ronse reed maar liefst 23.1 procent van de chauffeurs sneller dan 50 kilometer per uur, en dat is een hoog cijfer. De snelste scheurde aan 71 km/u voorbij. In de Engelsenlaan waren er 11.7 % overtreders op de Leuzesteenweg 7.4 %. In totaal zullen 349 chauffeurs een verkeersboete in de bus krijgen.

Toast Literair van het Davidsfonds Kluisbergen dit weekend gaat digitaal. Waar de normale activiteit enkel op zondag gepland was, wordt het digitale alternatief gespreid over drie dagen. Meer info op toastliterair.be

Dierenasiel The Lucky Stars heeft honden moeten doorsturen naar Moeskroen wegens plaatsgebrek. Dat gebeurde de afgelopen vier dagen na een inbeslagname. De huidige vestiging in Ellezelles is te klein geworden en de tweede stek in de Kappellestraat in Ronse is nog in opbouw.

©VlaamseArdennen1