Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 NOVEMBER

De Oudenaardse gemeenteraad gaat weer digitaal vergaderen aangezien de coronacijfers stijgen en de oproep om meer te telewerken. De gemeenteraad van volgende maandag zal dus niet in de Qubus doorgaan, maar wel online. Via een livestream kan het grote publiek de gemeenteraad volgen.

Een 19 jarig meisje uit Nederame moet elk jaar twee weken naar het ziekenhuis, omdat de overheid een peperduur muco-medicijn niet wil terugbetalen. Ze heeft taaislijmziekte, daar bestaat een medicijn voor maar kost 200.000 euro. Daar ze dat zelf niet kan neertellen en de overheid niet wil terugbetalen, moet ze dus twee weken per jaar naar het ziekenhuis.

SK Ronse heeft zijn trainer Erick Rios ontslagen. De nederlaag tegen Wetteren was de spreekwoordelijke druppel. De Colombiaan slaagde er niet in de ploeg te laten presteren. Van de voorbije elf wedstrijden werd er amper 1 gewonnen. Ze staan dan ook laatste in de stand.

Volgende week zaterdag is er in Ronse de verkiezingsavond van de Koning en Koningin Bommels 2022 in het COC. Vraag is of dit met de stijgende coronacijfers zal lukken ? Schepen Ignace Michaux en de Raad der Bommels volgen de evolutie kort op. Het verluchtingssysteem in de zaal voldoet aan de gestelde eisen, er zal minder volk toegelaten worden en de tafels zullen verder uit elkaar staan. Zonder een Covid Safe Pass kom je er ook niet in. Het is nu ook wachten wat het overlegcomité beslist. In het allerslechtste geval kan de verkiezingsshow nog gestreamd worden.

Vanaf begin volgend jaar wordt de huisartsenpost in het Algemeen Ziekenhuis Oudenaarde uitgebreid. Ook Ronse, Horebeke, Maarkedal, Mater en Wortegem zullen er dan een beroep op kunnen doen. Concreet betekent dit wie in het weekend een huisarts nodig heeft, bij de huisartsenpost in Oudenaarde zal terechtkomen.

In Oudenaarde kan je voor de afname van een coronatest terecht in het AZ ziekenhuis, maar dan enkel voor patiënten,  en in het afnamecentrum op de site van de Meerspoort. De druk op dit coronatestcentrum neemt toe en gaat momenteel van 100 naar 500 coronatests per dag. Toch blijft de werking vlot verlopen zegt Stefaan Vercamer, voorzitter van de raad van bestuur van het AZ Oudenaarde.

©VlaamseArdennen1