Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 17 JANUARI

De vaccinatiecentra van Oudenaarde en Ronse voorzien de komende weken 3750 kindervaccinaties. Het gaat om kinderen tussen 5 en 11 jaar. Woensdag is men in de vaccinatiecentra in onze regio gestart met het vaccineren van kinderen, ook dit weekend werden er gezet. De komende weken worden bijna allemaal kindervaccins geprikt, aangezien bijna iedereen in de regio de boosterprik kreeg.

De PVDA toeterde in Ronse en deed ook andere mensen toeteren voor de verlaging van de BTW op energie. De energieprijzen swingen uit de pan en er wordt veel over geklaagd en gepraat maar weinig aan gedaan. De vele mensen die toeterden tonen aan dat de vraag breed gedragen is.

Afgelopen zaterdag werden in Oost- en West-Vlaanderen simultane controles gehouden. Het ging om de grootste politiecontrole ooit met 426 agenten. De focus lag op het opsporen van rondtrekkende dievenbendes, drugstrafikanten en mensensmokkelaars. Er werden 63 geseinde personen aangetroffen, er werden 55 gerechtelijke pv’s opgesteld, 39 keer drugs in beslag genomen en 409 verkeersinbreuken vastgesteld.

©VlaamseArdennen1