Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 MAART

De Politie Vlaamse Ardennen probeert een ‘stalkingalarm’ uit. Met een druk op de knop kan de persoon die gestalkt wordt onmiddellijk de politie verwittigen. De politie zal op het alarm snel en adequaat reageren om de fysieke integriteit van het slachtoffer te beschermen. Deze maand wordt het project verder uitgerold in Oost- en West-Vlaanderen, er zijn 490 fysieke knoppen voorzien.

Vrijdag is het honderd jaar geleden dat ere-museumconservator van Ronse Albert Cambier werd geboren. In de bibliotheek van de Geschiedkundige Kring in de Politieke Gevangenenstraat geeft zijn studiegenoot Jan Defever daarom uitleg over het doctoraat van Cambier over dwarscrypten. Paster Mol schreef dat doctoraat maar kon het nooit verdedigen. Albert Cambier had een onbegrensde kennis over de Sint-Hermescrypte.

Gisteren en vandaag zijn er militaire oefening rond het Kluis- en Muziekbos. Wie er dus militairen tegenkomt hoeft niet te panikeren. Het gaat om een oefenmanoeuvre langs de noordflank van Ronse. Kaartlezen is de belangrijkste opdracht tijdens deze oefeningen.

©VlaamseArdennen1