Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 6 AUGUSTUS

Op 18 september worden de laatste coronavaccins gezet in de vaccinatiecentra van de Vlaamse Ardennen. Deze week hebben 6000 mensen nog een uitnodiging gekregen, die op een vorige afspraak om een of andere reden niet waren komen opdagen. Wie het vaccin weigerde wordt niet opnieuw uitgenodigd, maar kan wel contact opnemen met het vaccinatiecentrum. Op 9 oktober sluiten de vaccinatiecentra in de Vlaamse Ardennen.

De sluikstortcamera’s van IVLA zijn een succes. Met de camera’s willen ze het sluikstorten verhinderen en in het slechtste geval beboeten. Dat gebeurde al 153 keer, 1 per dag. In Oudenaarde werden een 53 sluikstorters betrapt, de camera’s stonden ook al opgesteld in Ronse, Zwalm, Maarkedal, Wortegem-Petegem en Brakel. Gezien het succes zullen nog meer camera’s aangeschaft worden.

De leden van de Royal Hermes Hockey club in Ronse hebben gisteren de finale van de Red Lions in Tokyo gevolgd op groot scherm. De terreinen en lokalen zijn te vinden aan de Zonnestraat in Ronse, met 450 leden zijn ze de grootste sportvereniging van de stad.

©VlaamseArdennen1