Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 15 FEBRUARI

Het AZ Oudenaarde en AZ Glorieux in Ronse  vrezen voor de sluiting van hun materniteit. Om te blijven bestaan moet een kraamkliniek jaarlijks 557 geboorten hebben. Dat staat in het hervormingsplan voor de ziekenhuizen van federaal minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke. Het ziekenhuis van Oudenaarde en Ronse kunnen 557 geboorten per jaar niet halen.

Dit weekend wordt de derde verjaardag gevierd van de verheffing tot basiliek van de collegiale Sint-Hermeskerk in Ronse. De eucharistievieringen worden dan feestelijk opgeluisterd. Op zaterdag in de voormiddag is er een beiaardconcert, om 17u een koor en op zondag twee jonge solisten.

Nu zaterdag opent CC De Ververij de deuren voor de Dag van de Academies in Ronse onder het motto de Remake. Van 14 tot 17 uur zullen er in de Wolvestraat concertjes, voorstellingen en tentoonstellingen zijn die gehouden worden op een binnen en buitenring.

Handhavers gaan het sluikstorten controleren en beboeten in Oudenaarde. Zwerfvuil en sluikstorten zijn al jaren een doorn in het oog. Oudenaarde heeft nu beslist zes zogenaamde handhavers in te zetten die controleren en ook meteen zullen beboeten, want er wordt niet met waarschuwingen gewerkt.

©VlaamseArdennen1