Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 26 NOVEMBER

Vandaag en ook nog morgen is er in Oudenaarde Winterwarmte. Met een mooie kerstversiering en de kerstboom op de Markt zetten 54 handelaars de deuren extra lang open en kan je er ook terecht voor demonstraties, proevertjes of andere attenties. Er zijn ook twee wandelroutes uitgestippeld die telkens 25 zaken aandoen, en voor wie onderweg wil rusten is er een huifkar.

Vanavond worden in het COC in Ronse Mathieu en Daphné gekroond tot koninklijk Bommelspaar. Tegelijk worden ook hun opvolgers verkozen voor 2024, daar maken Jeremy en Penelope van de The British Guards een stevige kans. De verkiezingsavond start vanavond om 20u in het COC in de Nieuwe Brugstraat.

De bibliotheek van Kluisbergen is vernieuwd. Zo werd alle meubilair vervangen en staan de meeste kasten op wieltjes. Zo kan alles mooi opzij gereden worden bij een activiteit zegt bibliothecaris Bert Dekimpe. De renovatie heeft 140.000 euro gekost.

Donderdag heeft de politie in Ronse een actie gehouden tegen GSM-en achter het stuur. Vijftien bestuurders werden betrapt, het parket besliste om hun rijbewijs voor acht dagen in te trekken. Er waren ook drie pv’s voor niet-geldige keuring, twee voor fout parkeren. Eén bestuurder werd beboet voor het gsm-en en het rijden met een niet gekeurde en verzekerde auto.

Langs het jaagpad aan de Schelde in Oudenaarde hebben vandalen boompjes vernield. Ze waren nog maar enkele maanden geleden geplant en zijn nu afgekraakt. De jonge boompjes kwamen er in vervanging van gevelde zieke bomen.  

©VlaamseArdennen1