Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 14 DECEMBER

De stad Oudenaarde gaat 450.000 euro investeren in de aanleg van een nieuw Skatepark. Dat zal het huidige vervangen op de sportsite Rode Los. Heel wat jongeren hebben hun schouders onder het project gezet, zegt schepen van sport Peter Simoens. Het nieuwe skatepark wordt 1400 vierkante meter groot en zal tegen eind 2022 klaar zijn.

Er is ophef rond het nieuwe GAS reglement in Ronse. PVDA verwijt schepen voor Jeugd Aaron Demeulemeester dat hij geen advies vroeg over het nieuwe reglement aan de jeugdraad. Volgens de PVDA is het nieuwe reglement daarom onwettig. Schepen Demeulemeester reageert en zegt dat de PVDA foutieve informatie verspreidt.

Hof van Cleve blijft een toprestaurant volgens de culinaire gids Gault & Millau. Het restaurant van chef Peter Goossens krijgt 19,5 op 20.  In Den Hert in Wannegem-Lede is nieuw met 14 op 20. Jan Nijs van restaurant Plein 25 in Elsegem is de Ambachtsman van het Jaar.

Tijdens kerst en nieuw sluiten de vaccinatiecentra van Oudenaarde en Ronse. Ook het callcenter zal even niet bereikbaar zijn. Hierdoor hebben de vrijwilligers ook enige dagen vrij voor het eind van het jaar. De sluiting zal de vaccinatiecampagne niet vertragen zegt Eerstelijnszone Vlaamse Ardennen. Op dit ogenblik werd in onze regio al 35 procent gevaccineerd met de boosterprik.

Het rondpunt in Leupegem zorgt al jaren voor fileproblemen. Dagmar Beernaert van Vooruit speelt dan ook met het idee om er een tunnel te maken, of van de rotonde een turborotonde te maken. Schepen van Mobiliteit Peter Simoens ziet een turborontonde wel zitten, een tunnel is technisch een moeilijke ingreep. Uiteindelijk beslist Wegen en Verkeer.

De regenval van het afgelopen weekend zorgt voor wateroverlast in de fietserstunnel in Leupegem. Door een verstopte afvoerbuis is de tunnel gedeeltelijk ondergelopen. Wie met de fiets door de tunnel reed, moest door een grote plas rijden. Wie te voet wou, moest laarzen aandoen om natte voeten te vermijden.

©VlaamseArdennen1