Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 13 JULI

In Gavere is een wagen in de Schelde gereden, dat gebeurde aan hoge snelheid. Een schippersvrouw zal het gisterenavond rond negen uur gebeuren. De brandweer kwam ter plaatse en startte meteen een zoekactie op, er werd zelfs een sonarboot ingezet, aangezien de zichtbaarheid in op de plek bijna nihil is.

De Nestor de Tièrestraat in Eine is weer open voor het verkeer, en dat is een week eerder dan gepland. Sinds half april waren er werken voor de vernieuwing van het rioleringsstelsel. En er is ook goed nieuws voor de Berchemweg, als alles meezit kan die vrijdag weer open voor het verkeer.

In Ronse zal aan CC De Ververij een evenementenplein ingericht worden, dat kan gehuurd worden. Dat kan van juli tot en met september. Prijzen gaan van 100 tot 300 euro. Dit moet iedereen de mogelijkheid geven om op een eenvoudige en veilige manier een evenement te organiseren.

De rode beuk in het Bruulpark in Ronse heeft een vitaminekuur gekregen. Dat was nodig want de boom is al 400 jaar oud. De boom kreeg zowel vaste als vloeibare meststoffen, biologische bodempreparaten en de luchtdruk in de grond rond de boom werd losgemaakt.

De eerste coronaslachtoffers uit onze regio hebben elkaar weer ontmoet, en dat na 488 dagen. Vijf Oudenaardse voetbalvrienden trokken in maart 2020 samen naar een voetbalmatch van hun favoriete club Atletico Madrid in Spanje. Bij terugkomst bleken ze allemaal besmet. Nu 488 dagen later zijn ze nog niet allemaal helemaal genezen, bleek bij het weerzien.

©VlaamseArdennen1