Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 13 FEBRUARI

Leden van de oppositiepartij Vooruit hebben in Oudenaarde actie gevoerd voor meer bankautomaten. Het cashpunt in de Nederstraat is een echte schande, niet goed bereikbaar, ontoegankelijk voor rolstoelgebruikers en voor vele inwoners vele kilometers rijden. Een petitie werd al ondertekend door 761 inwoners. Er werd in het cashpunt een muur van schaamte gevormd met 761 post-it briefjes.

Het Bommelskoningspaar waren eregasten op het Prinzenfrühshoppen in het Duitse Kleve. Daar barst komend weekend het grote carnvalsfeest los. Ook burgemeester Ignace Michaux was door zijn Duitse collega uitgenodigd. In eigen land is de behandeling van de rechtszaak naar mogelijke financiële fraude door de Raad Der Bommels uitgesteld, normaal ging de rechtbank van eerste aanleg de zaak vandaag behandelen, maar een betrokken partij heeft verder onderzoek gevraagd, waardoor de zaak is uitgesteld.

In Maarkedal heb je momenteel één bankautomaat in de KBC bank, die zou nog niet meteen verdwijnen al maken sommige inwoners zich zorgen. Volgens burgemeester Joris Nachtergaele verdwijnt de bankautomaat niet op korte termijn, en zal je zeker geld kunnen blijven afhalen tot er een neutraal cashpunt in Maarkedal is.

In de Engelsenlaan in Ronse is zaterdagavond een voertuig over de kop gegaan. Een 21 jarige bestuurder uit Elzele verloor de controle over het stuur en reed van de rijweg af. De hulpdiensten rukten uit met de grote middelen. De man werd naar het AZ Glorieux overgebracht.

©VlaamseArdennen1