Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 11 OKTOBER

Oudenaarde zoekt een nieuwe centrummanager. Voor het eerst moet de kandidaat ook voeling hebben met Oudenaarde. De centrummanager is de verbindende factor tussen ondernemers en het stadsbestuur en moet het handelsleven aanzwengelen en vooral de leegstand in de binnenstad aanpakken.

Ook Ronse treft maatregelen om het energieverbruik binnen de perken te houden. De meerkost voor 2022 wordt geraamd op zowat 1 miljoen euro. In alle publieke gebouwen gaat de temperatuur van de verwarming naar 19 graden, waar mogelijk wordt de verwarming op waak-regime geplaatst, zoals de voormalige academie in de Zuidstraat. De temperatuur van het stedelijk zwembad wordt aangepast en de straatverlichting wordt tussen 23u en 6u gedoofd, behalve op vrijdag en zaterdag.

Werknemers van Sanofi hebben schilderwerken uitgevoerd in het oud klooster van Arme Klaren in Ronse. Ze deden dit naar aanleiding van de Internationale Dag van de Geestelijke Gezondheid. Volgend jaar neemt immers behandelingscentrum De Dauw uit Wortegem-Petegem daar tijdelijk zijn intrek.

Vanaf 15 oktober organiseert Visit Ronse een gegidste tour doorheen de Oude Vrijheid met een bezoek aan de crypte en de Sint-Hermesbasiliek, waar trouwens nog steeds restauratiewerken lopen. Het voorbije weekend konden de Ronsenaars de rondleiding in primeur meemaken.

Een koppel uit Leupegem wordt verdacht van grootscheepse internationale mensenhandel en zit daarom in de cel. Ze zouden de sleutelfiguren zijn van een internationaal georganiseerd netwerk dat voor grof geld asielzoekers naar Europa bracht. Dat gebeurde onder andere met privéjets. Hun buren reageren alvast verrast.

Dit weekend heeft de politie twee straatracers uit het verkeer gehaald. De politie was met alcoholcontroles bezig toen ze getipt werd dat er een tuning meeting op de N60 aan de gang was. Daar waren z’n 50 voertuigen aanwezig. De politie kon twee voertuigen die betrokken waren in een straatrace onderscheppen, de bestuurders zijn voor 15 dagen hun rijbewijs kwijt.

©VlaamseArdennen1