Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 11 NOVEMBER

Theater VTV uit Ronse heeft nu ook een sociaal tarief voor hun eigen producties. Via Rap-op-Stap en de Vrolijke Kring kan je deze bijwonen voor slechts 1 euro. De praktijk leert immers dat wie een beperkt budget heeft cultuurbeleving snel schrapt. Met dit sociaal tarief wil Theater VTV dit vermijden. 

De stedelijke sportdienst van Oudenaarde heeft een sportkaart ontwikkeld waarmee 55 plussers in de week aan een voordelig tarief kunnen sporten. Het gaat om een tienbeurtenkaart van 30 euro waarmee de 55 plussers kunnen deelnemen aan verschillende sportactiviteiten.

Zaterdagavond organiseert ambiancegroep Swoop een verjaardagsconcert in Salons Mantovani in Oudenaarde. De ambiancegroep bestaat intussen 21 jaar. Het concert start om 20u en kaarten kosten 25 euro. Meer info via swoop.nu

De overweg in de Leupegemstraat in Leupegem is vanaf vandaag 21u tot en met zaterdag gesloten voor herstellingswerken. Er worden noodzakelijke herstellingswerken uitgevoerd. Er is een wegomleiding uitgestippeld via Diependale, Matthijs Casteleinstraat, Minderbroedersstraat en Westerring.

De Broodstraat in Oudenaarde gaat vanaf morgen voor vier dagen dicht voor alle doorgaand verkeer. Er worden herstellingen uitgevoerd aan het wegdek. Er wordt een omleiding voorzien via het Gentiel Antheunisplein naar het Tacambaroplein. Op maandagochtend om 7u wordt de centrumstraat voor het verkeer weer geopend.

De brandweer van Ronse heeft maandag twee mazoutsporen moeten opruimen en het wegdek reinigen. Iets na 8u was er een eerste melding in de Collegestraat, daar zorgde een onbekende bestuurder voor een mazoutspoor. Wat later was er een honderden meter lang spoor op Hogerlucht, van het ziekenhuis tot op de rotonde van de Veemarkt. De vervuiler is bekend.

Op de parking voor vrachtwagen in de Moortelstraat, nabij de rotonde van de N60 met de N48 is brandstof gestolen uit de tanks van de vrachtwagen van een trucker uit Ronse. De onfortuinlijke trucker ontdekte de diefstal maandagmorgen.

©VlaamseArdennen1