Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 29 JUNI

Bij een zwaar verkeersongeval in Bevere zijn gisterenavond in de Deinzestraat vier mensen gewond geraakt. Een personenwagen en een bestelwagen reden er frontaal op elkaar. Om de voertuigen te takelen en het puin te ruimen werd de weg tussen Oudenaarde en Kruisem een tijdlang gesloten voor alle verkeer.

Er zijn grote verschillen in de vaccinatiegraad in de Vlaamse Ardennen. De vaccinatiecentra De Qubus in Oudenaarde en het COC in Ronse merken dit ook aan het aantal mensen die hun eerste prik reeds gekregen hebben. Ronse heeft een jongere bevolking en ook meer bewoners die moeilijker bereikbaar zijn, daarom zullen verbindingspersonen ingezet worden om die mensen te overtuigen hun eerste prik te halen. .

Tim Merlier uit Wortegem-Petegem heeft zijn eerste touretappe gewonnen. In een chaotische finale was hij de snelste in de sprint in Bretagne. De tour van zijn team Alpecin-Fenix is voorlopig geslaagd: tweede ritzege op rij en het geel blijft bij kopman Mathieu van der Poel. Het is een mooi jaar voor Tim Merlier: hij won dit jaar ook al een etappe in de Giro, de Ronde van Italië.

De directeur van het NOK in Ronse Ronny Moreels gaat met pensioen. Hij stichtte het revalidatiecentrum, samen met dokter Kathleen Van Haute, in 1987. Morgen is het z’n laatste dag, zijn grootste frustratie zijn de wachtlijsten en de personeelsstop van de voorbije 30 jaar.

Vooruit Oudenaarde en Wortegem-Petegem zamelen tweedehands boekentassen in. Want niet iedereen heeft het geld om in augustus een nieuwe boekentas te kopen voor het nieuwe schooljaar. De verzamelde boekentassen zullen geschonken worden aan de sociale kruidenier De Kaba in Oudenaarde.

Door de winst van Tim Merlier in de Tour, heeft zijn mama haar café in Wortegem moeten openen. Het Sint-Arnolduspleintje in Wortegem was normaal gesloten, maar de supporters kwamen massaal aankloppen om samen de overwinning te vieren.

©VlaamseArdennen1