Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 9 DECEMBER

De verbouwing van de bibliotheek in Oudenaarde heeft veel vertraging opgelopen. Eind november moest de vernieuwde bib normaal de deuren openen. Maar de aannemer komt zijn afspraken niet na en de opening zal niet meer voor dit jaar zijn. In de kerstvakantie zal er wel een afhaalbib zijn.

Vanaf 15 december mag de draadververij van Utexbel in Ronse geen afvalwater meer lozen in de Molenbeek. De site gelegen in de Ninovestraat zal daarom stilgelegd worden. Morgen stopt de draadververij, de directie hoopt ze later weer te kunnen openen. Er moet nu een oplossing gezocht worden voor de 70 werknemers.

Nu maandag sluit restaurant Coté Jardin in Ronse. Na 51 jaar zeggen de uitbaters het horecaleven vaarwel. Het is tijd voor een rustiger leven. Voor het eten van kalfszwezeriken en niertjes kwamen zelfs mensen vanuit Limburg richting Ronse.

De roltrappen in het station van Oudenaarde zijn na vier maanden nog niet klaar. In juli zijn de oude versleten trappen eruit gehaald. Intussen werden nieuwe trappen geplaatst, maar dik vier maanden later werken ze nog steeds niet. En dat is ronduit onaanvaardbaar vindt Robin Tonniau, voorzitter van PVDA Oudenaarde.

©VlaamseArdennen1