Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 30 NOVEMBER

De 31 jarige verdachte uit Gent die in oktober werd opgepakt voor het in brand steken van twee legervoertuigen bij OIP in Oudenaarde blijft nog minstens een maand langer in de cel. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde beslist.

In het weekend van 16, 17 en 18 december is er opnieuw warmte en sfeer in het stadscentrum van Ronse dankzij Winterlicht. De Grote Markt en de Vrijheid zijn de centrale plaatsen waar standhouders hun ding kunnen doen. Er zal ook heel wat animatie zijn.

Morgen spelen de Rode Duivels tegen Kroatië, dat zal terug op verschillende plaatsen op grote schermen te zien zijn. Ook in de Qubus, waar ze volop geloven dat de Duivels zullen doorgaan. De deuren gaan open om 15u en de toegang is gratis. Supporters worden gevraagd zich te verkleden en vooral hevig te supporteren voor de Belgen.

In het voorjaar komt er een nieuwe wachtzaal voor de reizigers in het station van Ronse. De ruimte wordt ondergebracht in het vroegere telefoon- en telegraafkantoor, aan de rechterzijde van het gebouw.

Volgens Groen had het stadsbestuur van Oudenaarde acties moeten ondernemen na de diverse klachten in kinderdagverblijf ‘t (B)engeltje in Leupegem. Volgens Elisabeth Meuleman moest de stad op de hoogte zijn, daar zij advies geeft aan Kind en Gezin. Schepen Mathieu Mas zegt dat ze niet over alle info beschikten.

©VlaamseArdennen1