Nieuws

NIEUWS 13 APRIL

Het AZ Oudenaarde heeft momenteel 15 van de 24 bedden voor covid in gebruik. Op intensieve gaat het om drie op de vier bedden die door covid patiënten worden ingenomen. Daarmee is de situatie in het ziekenhuis momenteel onder controle. Al blijft de bezorgdheid.

In het AZ Glorieux in Ronse ligt de covid afdeling vol. Ook de afdeling intensieve zorgen staat er zwaar onder druk door covid. Volgens hoofdarts Bjorn Ghillemijn blijft de druk op Ronsische ziekenhuis hoog, en zeker voor het personeel dat al een jaar onder enorme druk moet werken.

Kapitein Marvin Foucart blijft bij SK Ronse. Hij zal nog een extra seizoen bij de tweede nationaler spelen. Ook een aantal andere spelers hebben hun contract verlengd, er werd een nieuwe centrale verdediger aangetrokken, het gaat om een 24 jarige Fransman.

In de Hoogstraat, Oswald Ponettestraat en Engelsenlaan in Ronse kan je momenteel niet parkeren daar het asfalt er momenteel wordt afgefreest. Er is ook maar eenrichtingsverkeer mogelijk. Donderdag wordt de rijweg volledig afgesloten.

Het centrum Ronde van Vlaanderen organiseert volgende week dinsdag een online praatavond met Tim Declercq en Yves Lampaert. Het gesprek wordt geleid dor wielercommentator Christophe Vandegoor. De online praatavond is gekoppeld aan een goed doel.

Vanaf volgende week tot en met 7 mei zullen er in onze regio militaire oefeningen plaatsvinden. Ongeveer 1000 militairen zullen hieraan deelnemen. Tijdens deze perioden zullen er dus militairen in het straatbeeld opduiken, kunnen er helikopters of vliegtuigen laag vliegen, en kan er oefenmunitie ontploffen.

VZW Amon wil kansarmen en kwetsbare jongeren helpen, met een fietsatelier en een groente en fruittuin. Alles zal komen in hoeve Ter Biest in Ronse. Kansarme gezinnen zullen fietsen en zelfgemaakte producten ontvangen, die gemaakt en geteelt worden door de jongeren van de dagbesteding.

© VlaamseArdennen1