Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 10 MAART

In het AZ Oudenaarde is een jonge Oekraïnse bevallen van een meisje. Het is waarschijnlijk de eerste vluchtelingenbaby van vluchtelingen uit Oekraïne die in ons land ter wereld komt. Moeder en baby stellen het goed, ook de vader is meegevlucht. Het gezin zal opgevangen worden in een noodwoning van de stad Oudenaarde.

In Ronse is de opstelling van de wekelijkse woensdagmarkt aangepast. De kramen die aan de overkant van het voormalige postkantoor stonden, hebben nu een plek op het marktplein zelf. Daardoor komen er meer parkeerplaatsen voor de bezoekers. De opstelling van de zaterdagmarkt wijzigt niet.

Ook vandaag worden in Ronse nog hulpgoederen voor Oekraïne ingezameld. Bedoeling is dat deze goederen gaan naar een vluchtelingenkamp op de grens tussen Polen en Oekraïne. Ivan Desmet en Yves Debuysscher zijn al met een eerste lading vertrokken. In Kluisbergen is men drie opvangwoningen aan het inrichten.

Van de 98 voertuigen die in de Ommegangstraat in Ronse zijn gecontroleerd op snelheid reden er 18 te snel. Dat is bijna 20 procent die sneller reden dan 50 km per uur. Op de Berchemsesteenweg werd een chauffeur betrapt aan 82 km per uur waar 50 is toegelaten. Daar reed bijna 7 procent van de chauffeurs te snel.

Paul-Henri Cuvelier van het restaurant Paul de Pierre uit Maarkedal is Sommelier of the year 2022, samen met nog drie andere collega’s. Ze hebben allemaal de hoogste graad van vakkennis die ze ten dienste van de klanten stellen. En dus ook in onze streek te beleven.

©VlaamseArdennen1