Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 9 JUNI

In de Nederstraat in Oudenaarde kan men in een cashpunt geld afhalen met een bankkaart van om het even welke bank.  Het cashpunt heeft neutrale geldautomaten, die niet verbonden zijn aan een bepaalde bank. Het cashpunt maakt deel uit van het netwerk Batopin. Dat is een gezamenlijk initiatief van de grootbanken BNP Paribas Fortis, KBC, Belfius en ING.

Het project Burgerloket in Ronse, waar de stad partner van is, is door de Vlaamse Regering goedgekeurd. Hierdoor krijgt het project een subsidie van 2 miljoen euro die er moet voor zorgen dat de digitale dienstverlening aan de burger versterkt wordt. Zo zal men in de toekomst meer zaken kunnen regelen zonder naar het Stadhuis te moeten.

Manege Hof Ter Escaut in Ruien gaat snoepzakjes verkopen om de manege te kunnen kopen. Quincy van Kerckhove huurt momenteel de manege om er jongeren en kinderen met een beperking te laten paardrijden. Maar de gronden en gebouwen staan nu te koop, als ze zelf wil kopen heeft ze 400.000 euro nodig. Daarom is ze op zoek naar mensen en bedrijven die haar willen helpen, de verkoop van snoepzakjes is een eerste manier om geld in het laatje te brengen.

De zwaar vervallen kapel op de N457 bij het binnenrijden van Maarke wordt gerestaureerd. De private eigenaar heeft zijn eigendomsrecht overgedragen aan de kerkfabriek van Nukerke. Het is de kerkfabriek die de restauratie op zich zal nemen. De kapel staat op de erfgoedlijst en dateert van de eerste helft van de 19e eeuw.

©VlaamseArdennen1