Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 9 FEBRUARI

Op drie plaatsen in Oudenaarde is een verhoogde PFAS waarde vastgesteld. Het gaat om de voormalige brandweerkazerne aan de Woeker, de huidige brandweerkazerne aan de Coupure en het de site van het bedrijf EOC op industriepark de Bruwaan. Er wordt nu nog bijkomend onderzoek gedaan, omwonenden wordt gevraagd geen putwater meer te gebruiken en geen groenten, fruit of eieren te eten uit eigen tuin.

In Ronse zal voor het eerst een vraag van een burger behandeld worden op de gemeenteraad van nu maand. Joost Hysselinckx van het Vlaams Belang verzamelde meer dan 100 handtekeningen om een vraag te kunnen stellen. Hij wil de Algemene Gemeentelijke Heffing laten afschaffen of laten verminderen tot 50 euro. Momenteel betaalt een gezin 190 euro en een bedrijf 375 euro.

In Eine is maandagavond een chauffeur ingereden op twee wachtende wagens aan het verkeerlicht. De bestuurder raakte lichtgewond. Volgens getuigen verloor de chauffeur de controle over het stuur aan de Ohiobrug. Hij botste aan de verkeerslichten met twee stilstaande voertuigen. De Ohiostraat werd een tijdlang afgesloten om puin te ruimen.

De boosterprik voor 12 tot 17 jarige is vanaf nu beschikbaar in de vaccinatiecentra van de Vlaamse Ardennen. De jongeren zullen hiervoor geen uitnodiging via mail of brief ontvangen, ze kunnen onmiddellijk een afspraak maken via het nummer 055 300 200. Op vrijdag 11 en woensdag 16 februari worden prikken gezet zonder afspraak.

©VlaamseArdennen1