Nieuws

NIEUWS 8 MEI

Vanaf vandaag kan je de Oudenaardebon ook digitaal aanschaffen. Met de Oudenaardebon wordt het lokaal shoppen gestimuleerd, en tot 30 juni krijg je zelfs 20% korting als je de bon via de website koopt. De Oudenaardebon is 1 jaar geldig en kan gebruikt worden bij een 150 tal Oudenaardse handelaars. Meer info op http://oudenaarde.be

Voor de derde dag op rij, kan je lekker shoppen in Ronse. Bij elke aankoop krijg je lekkere pralines en je maakt kans op het winnen van een waardebon. Vandaag is er ook muziek en animatie in de straten in het centrum van Ronse. Lekker Shoppen is een organisatie van de Unie Der Handelaars.

Vanaf 8u deze morgen zijn de terrassen weer open, uiteraard ook in onze regio. We zijn de afgelopen dagen bij heel wat zaken gaan luisteren hoe ze zich hebben voorbereid op deze dag. Vanmorgen was Dirk Moerman in The Backyard in Ronse en zag dat ze blij en klaar zijn :      

Gisteren lagen er 15 coronapatiënten in het ziekenhuis AZ Oudenaarde, waarvan 1 patiënt op intensieve zorgen ligt. Verwacht wordt dat de komende weken het aantal patiënten geleidelijk zal dalen.

Vanaf vandaag is het dragen van een mondmasker in het centrum van Ronse niet meer verplicht. Tot gisteren was er een mondmaskerplicht binnen de bebouwde kom. Het mondmasker is wel nog altijd verplicht in winkelruimtes, in de horeca (behalve als men neerzit) en in vergaderzalen. En uiteraard op alle plekken waar het te druk is.

Vanaf 8u deze morgen zijn de terrassen weer open, uiteraard ook in onze regio. We zijn de afgelopen dagen bij heel wat zaken gaan luisteren hoe ze zich hebben voorbereid op deze dag. Vanmorgen was Dirk Moerman in The Backyard in Ronse en vroeg Aaron Demeulemeester of dit financieel haalbaar is met alleen een buitenterras :  

Als het rekenen is, blijven de pintjes dan aan dezelfde prijs :

De stadsdiensten van Ronse hebben zes picknicktafels geplaatst in het stadscentrum van Ronse. Vier op de Grote Markt en twee op het Stephanieplein. Mensen die geen plaats vinden op een terras, kunnen in afwachting even op de banken gaan zitten. Er komen ook nog bloemen bij de picknicktafels om het geheel extra op te fleuren.

©VlaamseArdennen1