Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 7 MAART

Volgens Burgemeester Marnic Demeulemeester zal Oudenaarde het lokaal energie- en klimaatpact halen, al moet er hier en daar nog een tandje bijgestoken worden. De Vlaamse regering legt de lokale besturen verbintenissen op die moeten behaald worden. Bij sommige is de doelstelling al gehaald, soms zit men op schema, bij anderen moet er dan weer een tandje bijgestoken worden.

De Kadeitchiest waren de mooiste groep tijdens de voorbije Bommelsstoet. Dat werd bekendgemaakt op de officiële prijsuitreiking van de Stedelijke Raad der Bommels. De verenigingen stuurden enkel de voorzitters naar de proclamatie, uit protest tegen de beslissing om slechts twee van de vijf stagiairs te aanvaarden. De Bommelsverenigingen organiseerden daarna een eigen feest.

De Junior Club Revival uit Ronse speelt op zaterdag 18 maart in Gasthof Palace op de Kluis in Kluisbergen nog eens eenmalig ten dans. 73 jaar geleden deden hun voorgangers dat voor het eerst. Drie jaar nadat corona het voorziene feestje verknalde, zien ze hun droom toch werkelijkheid worden.

©VlaamseArdennen1