Kluisbergen Maarkedal Nieuws Oudenaarde Ronse Wortegem-Petegem

NIEUWS 7 APRIL

Het vaccinatiecentrum De Qubus in Oudenaarde verwacht deze week de 10.000ste inenting te kunnen zetten. Donderdag, vrijdag en zaterdag zijn er 2700 vaccins voorzien, er zijn bijna geen afzeggingen. Binnenkort start de vaccinatie van de -70 jarigen.

Maandag starten er in Ronse nieuwe asfalteringswerken in de Hoogstraat, Oswald Ponettestraat en Engelsenlaan. De eerste drie dagen zal telkens 1 kant van de rijweg open blijven voor het verkeer. Op donderdag zijn de drie straten voor alle verkeer gesloten, tijdelijk is er ook een parkeerverbod.

Bij SK Ronse is een sportieve en bestuurlijke reorganisatie bezig. Bedoeling is de A-kern grotendeels te laten bestaan met eigen opgeleide spelers. Afgelopen maanden zijn al enkele spelers bij SK Ronse vertrokken, er is ook een nieuwkomer, Jezzy Kinzumbi van tweede nationaler Ganshoren.

Vanaf zondag kunnen gezinnen met kinderen weer zwemmen in het zwembad van Ronse. De recreatiezone blijft wel nog gesloten. De verstelbare bodem zal wel hoger geplaatst worden, zodat de gezinsbubbels hun eigen plek kunnen kiezen. Reserveren kan via zwembad@ronse.be

Een inzamelactie van speelgoed van de NVA Oudenaarde heeft heel wat spullen opgeleverd. De respons heeft alle verwachtingen overtroffen. Voor het terug verdelen van het speelgoed werd onder meer het Sociaal Huis ingeschakeld.

De Oudenaardse hobbybrouwer Sam Vanderstraeten heeft een nieuw degustatiebier. Retteketet heeft aroma’s van sinaas en chocolade. De brouwer liet zich inspireren door de welbekende orangettes. Het gaat dus om een gedurfd degustatiebier, meer op hopsasam.beer.

Bij snelheidscontroles in de politiezone Vlaamse Ardennen rijden 4 op 10 chauffeurs te snel in Kruisem op de Nazarethsesteenweg, 25% reden te snel in de Graaf Van Landastraat en Tivolistraat in Oudenaarde. 1 op 5 op de Ronse Baan in Kluisbergen en in de Kortrijkstraat in Oudenaarde.

© VlaamseArdennen1